Medici Korcsolyabál
2008. január 19. írta: golovics

Medici Korcsolyabál

A Reneszánsz Év programsorozat egyik első nagyszabású eseménye a Szépművészeti Múzeum január 24-én nyíló, A Mediciek fénykora – élet és művészet a reneszánsz Firenzében című nagyszabású tárlata.
A Hunyadi Mátyás királlyá választásának 550. évfordulójától látogatható kiállítás megnyitásának estéjén a Városligeti Műjégpálya igazi reneszánsz báli helyszínné változik.
Az ügyes marketing koncepció végre európai hangulatot ad egy képzőművészeti eseményeknek itthon is.
Még a nyolcvanas évek végén Hegyi Lóránd próbált meg Budapesten német, osztrák mintára olyan "galerietag" féle esemény-kiállítás, kiállítások, hangulatot kialakítani, amelynek a FÉSZEK Új szenzibiltás sorozata adta a magvát.
Nyilván az akkori kor hangulata sokkal szerényebb lehetőségeket engedett meg, már az is újdonság volt, hogy összehangoltak kiállításmegnyitókat a galériák és mivel mindenki tudta, hogy közel azonos kör megy el bizonyos kiállítások menyitóira, ezzel az egyszerű húzással egy egész estés eseménysorozattá váltak ezek a napok.
Ma már ezek szinte nevetségesen egyszerű és kézenfekvő dolgok, a Medici, vagy a Szépművészeti korábbi nagy eseményeihez képest, de úgy gondoltam érdemes megemlékezni az alig 20 évvel ezelőtti eseményekről, hiszen mai szemmel oly távolinak tűnnek, de akkor nagy élmény volt megélni őket.
A Medici Korcsolyabál részletes ismertetőjéhez kattints ide.
Azután ide.
A Reneszansz évről részletesen ide.
A Szépművészeti Múzeum Medici oldalaához pedig ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiallitas.blog.hu/api/trackback/id/tr39303206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása