Aba-Novák Vilmos életmű-kiállítás Debrecenben
2008. április 18. írta: golovics

Aba-Novák Vilmos életmű-kiállítás Debrecenben

Minden idők legnagyobb értékre biztosított magyar kiállítása nyílt Debrecenben a MODEM második emeleti termeiben.
Aba-Novák Vilmos életmű-kiállítás évtizedek óta nem volt, és ennyi, a világ minden részéről származó művet pedig még soha nem láthatott a közönség.
A tárlat kurátora, Molnos Péter művészettörténész, hosszú évek óta kutatja Aba-Novák Vilmos életművét. A kiállítás előkészítése - amelyben aktív szerepet vállalt Kováts Kristóf, a művész unokája - régóta zajlik. Mindezek eredményeképpen számos olyan mű került a közönség elé, amely korábban nem volt látható, és az is valószínűsíthető, hogy a következő ötven évben sem láthatjuk majd ezeket a munkákat. A képek felkutatása közben ráadásul húsz olyan Aba-Novák mű is előkerült, mely korábban lappangott, nem szerepelnek a szakirodalomban.

Aba-Novák Vilmos azon magyar festők közé tartozik, akit mindig is előszeretettel hamisítottak. Évtizedeken keresztül eredetinek tartott festményekről derült ki a kiállítás összeállítása során, hogy nem valódiak. A MODEM kiállítása külön kabinetet szentel a témának, bemutatva néhány jellemző hamisítványt. Részletesebben a Deluxe Magazin oldalán olvashatunk a kiállításról.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiallitas.blog.hu/api/trackback/id/tr50431158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Varga Borbála 2008.04.26. 19:04:38

A kiállítás kihagyhatatlan! Aki mégis kihagyja, sohasem tudja ezt meg!
süti beállítások módosítása