Hoppá, hoppá!!!  Adózás történeti kiállítás
2008. augusztus 29. írta: golovics

Hoppá, hoppá!!! Adózás történeti kiállítás

1, 2, 3,....10.

Szóval láttam én már sok féle kiállítást, olyat is amelyikhez erős gyomor kellett, de azért ez egy újabb csúcs.

Íme a rövid hír: "

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
2008. 08. 28.

A magyar adózás történetét összefoglaló, bemutató kiállítást nyitott meg csütörtökön dr. Veres János pénzügyminiszter és dr. Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke. A Kiemelt Adózók Igazgatóságának épületében berendezett tárlat egy nagyobb gyűjtemény kiindulópontja, egy a közeljövőben megvalósítandó adózástörténeti múzeum első állomása. A bemutatót nem csak az adóhivatal dolgozói, de maguk az érdeklődő adófizetők is megtekinthetik a Dob utcai intézményben.

A kiállítás összeállításában az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársai közreműködtek aktívan, de az OSZK és az APEH „gyűjteményeiben" fellelhető relikviákon kívül több hazai közgyűjtemény is hozzájárult történeti iratokkal, használati tárgyakkal az első alkalommal készült összefoglaló tárlat anyagához...."
Akit érdekel a részletes ismertetése a kiállításnak az kattintson ide.
Természetesen mindenkinek szíve joga, hogy kiállításokat szervezzen, még az is jó, hogy gyakorlatilag bármiről, bármilyen témában lehet ma már Magyarországon kiállítani. De azért ehhez elég "kifinomult ízlés" kell, hogy valaki abból szervezzen kiállítást, hogyan kezdték el elődeink és kortársaink nyúzni a népet, és mindezt tegye az országnak eme helyzetében, a mai adófizetők pénzéből.

Indult a történet a tizeddel, István király korában, vagy 1000 évvel ezelőtt és bizony ma már csak a jó'Isten tudja, hány tizedet húznak le a nép egyszerű gyermekéről. No de mint mondtam, ízlés dolga. Ha valakit ez a kulturális élmény izgat fel, egészségére.
A szervezők nem érik be ennyivel. Hab a tortán, egy adózás történeti MÚZEUM létrehozásának előrevetítése. Hajrá emberek! Vásároljunk "téglajegyet". Ennek már úgyis hagyománya van nálunk!

Csak a tréfa kedvéért az jutott eszembe, hogy ha a magyar múzeumok lennének például az állam, akkor jó alaposan megadóztathatnának mindenkit. Az adóból pedig csinálhatnának igazi nagy "Magyar" múzeumot. Mindenki elmehetne műélvezni, a "kiemelt múzeumlátogatók intézményébe", de csak "előre bejelentkezve", csak "keddi napon", nem ám vasárnap, amikor a "polgár" ráér.
Gyanítom ez az adózás történeti kiállítás nem fogja megdönteni a Szépművészeti Múzeum nagy giga tárlatainak nézőszámát, de lehet, hogy egy eldugott isten háta mögötti kis múzeumét sem.
Bár erre is lenne egy ötletem. Minden adózó és jövendő adózó állampolgárnak kötelezővé tenném, hogy nézze meg a kiállítást, és már csak a tréfa kedvéért próbálja ki, milyen mámorító érzés lehet ott helyben adózni, ahol a "kiemelt ügyfeleket" kezelik. Elég csak egy ezrest beszedni mindenkitől, és akkor az egy olcsó kiállítási beugrónak megfelelő "adócska" lenne, ugyanakkor totális és rendkívüli adózási élménnyel. Ebből a pénzből pedig, ami azért nem lenne kevés (10 milliószor 1000 Ft) mindjárt meg lehetne építeni az adózás történeti múzeumot!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kiallitas.blog.hu/api/trackback/id/tr99639786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása