Egy szimbolista látomás
2008. augusztus 15. írta: golovics

Egy szimbolista látomás

Szeptembertől elején nyílik a Szépművészeti Múzeum következő nagyszabású kiállítása Ferdinand Hodler műveiből. Az Egy szimbolista látomás című tárlat 130 festményt mutat be.
A festmények mellett megcsodálhatjuk a legjelentősebb svájci múzeumokban és magángyűjteményekben őrzött rajzokat, valamint német múzeumok néhány vásznát is. A kurátorok olyan kvalitásos válogatást állítottak össze, amely először tekinti át Hodler életművét úgy, hogy annak szimbolista dimenzióját helyezi előtérbe. Csúcspontját remekművek jelentik: az „Éjszaka”, a „Nappal”, az „Érzés”, az „Igazság”, a „Szerelem”, a „Szent óra” és a „Pillantás a végtelenbe”; közülük jó néhány több mint ötven éve nem hagyta el őrzési helyét. A kiállítás külön egységet szentel a szerelem és halál témájának, amelyet Hodler egyedülálló módon jelenített meg beteg, haldokló, majd halott szerelmét, Valérie Godé-Darelt ábrázoló festményein és rajzain.

Bővebben az FN honlapján.


A bejegyzés trackback címe:

https://kiallitas.blog.hu/api/trackback/id/tr15617965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása