Gulácsy Lajos gyűjteményes kiállítása a KOGART-ban
2008. március 12. írta: golovics

Gulácsy Lajos gyűjteményes kiállítása a KOGART-ban

Március közepétől egy izgalmas kiállításnak ad otthont az Andrássy úti KOGART palota. A hányatott sorsú Gulácsy Lajos (1882-1932) gyűjteményes kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők július közepéig.
A szervezők tervei szerint nyolcvan festmény és mintegy hetven grafika lesz látható, emellett fényképek a művészről és környezetéről, saját készítésű szótára, autográf dokumentumok és az általa kitalált (és festményein is megörökített) Na’ConXypan álomvilághoz írt levelei. A tárlatnak azonban nemcsak a kiállított művek mennyisége ad különleges jelentőséget. A kiállítandó anyag számos magán- és közgyűjteményből érkezik, többek között a Magyar Nemzeti Galériából, a Petőfi Irodalmi Múzeumból, az Országos Széchényi Könyvtárból, a Magyar Tudományos Akadémiából, a Kiscelli Múzeumból, a Pécsi Janus Pannonius Múzeumból, az Első Magyar Látványtárból; ezen tételeket egészítik ki a mintegy 25 magángyűjteményből származó tárgyak. (Bővebenn itt olvashatsz még a kiállításról.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kiallitas.blog.hu/api/trackback/id/tr60377448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása