Caprichos és a Tauromaquia Esztergomban
2008. augusztus 17. írta: golovics

Caprichos és a Tauromaquia Esztergomban

Augusztus 16-tól, minden nap 10 és 18 óra között a spanyol festőóriás, Goya 120 műve várja a látogatókat az esztergomi egykori Vármegyeháza dísztermében.
A kiállítás gerincét Goya két grafikai sorozata adja.
A 40 darabból álló Tauromaquia témája a bikaviadal.
A Caprichos magyarázata „a minden civilizált társadalomban megtalálható számtalan őrültség, és azok az előítéletek és kárhozatos gyakorlat, amelyeket a szokás, a tudatlanság és az önérdek megszokottá tett”.
Goya rézkarcai mellett sikerült a rendezőknek öt Dalí-interpretációt is bemutatni a közönségnek. Dalí Goya képeit saját szemléletmódjának megfelelően dolgozta át. A két szerző, az eredeti és az átdolgozott 5-5 kép egymás mellett látható az esztergomi kiállításon.
A kiállítás augusztus 16.-tól október 15.-ig látható hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között Esztergomban a volt Vármegyeházán, a Deák Ferenc Utca 4. szám alatt.
Bővebben...

A bejegyzés trackback címe:

https://kiallitas.blog.hu/api/trackback/id/tr59619487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása